Voorwaarden

Yoga docenten opleiding

Basiskennis van asana’s en yoga filosofie zijn noodzakelijk om te weten wat je kan verwachten. Regelmatige deelname aan de opleidingslessen, alsmede de wens om jezelf te ontwikkelen worden als vanzelfsprekend aangezien. Elke dag zul je ongeveer 30-90 minuten moeten reserveren voor je persoonlijke beoefening. Tijdens het 2e jaar zie je af van drugs, alcohol, tabak, vlees en vis (dit i.v.m. gevorderde pranayama beoefening).

De opleiding kan geheel in het Engels worden gegeven. Afhankelijk van de deelnemers worden sommige onderdelen ook in het Nederlands gegeven. De literatuur is voornamelijk Engels. Het is daarom nodig dat je in de Engelse taal thuis bent.

Voorwaarde om toegelaten te worden tot het examen is een aanwezigheid van ten minste 85% van de lesuren. Gemiste lessen en weekenden kunnen worden ingehaald in Bad Meinberg (D) en in beperkte mate in Rotterdam. Hieraan zijn kosten verbonden.

Mocht je de opleiding door bepaalde redenen moeten afbreken, dan kan dat tegen een verplichte betaling van 25% van de resterende opleidingskosten.