Veelgestelde vragen

Yoga docenten opleiding

Moet ik wel spiritueel zijn?

Het spirituele aspect van yoga is zeer aanwezig bij de 2-jarige Yoga docenten opleiding. Hiervoor moet je openstaan als je aan de Yoga docenten opleiding wilt beginnen bij Yoga Vidya Rotterdam. Als je nog niet zeker bent dat je opleiding wilt volgen, dan kun je langskomen bij Yoga Vidya Rotterdam voor de informatie avond of je kunt meedoen aan onze yoga lessen en satsangs.

Waar moet ik me vooraf van bewust zijn?

Naast de opleidings-avonden en weekenden moet je extra tijd inplannen. De opleidings-onderwerpen en de lessen die je tijdens de opleiding geeft moeten voorbereidt worden. Verder moet je tijd vrij maken voor je eigen beoefening. Vragen die voor jou van belang kunnen zijn bij het maken van je keuze: Hoe kijkt mijn partner/ familie naar de opleiding? Ben ik misschien van plan een verandering in carrière te maken of om te verhuizen naar een andere stad?

Wat is de totale bijdrage voor de opleiding?

De Yoga docenten opleiding strekt zich uit over twee jaar. Je betaalt 24 maandelijkse termijnen. Bij deze maandelijkse bijdrage zijn alle avonden, weekenden, de intensieve week in Duitsland (inclusief overnachting en vegetarische maaltijden), de Yoga teachers’ manual en de examen inbegrepen. De maandelijkse kosten worden aangepast aan het type kamer dat je voor de intensieve week in Bad Meinberg wenst te hebben. Bijkomende kosten zijn: De kosten voor de boeken, per opleidingsjaar ongeveer €60. De reiskosten naar Bad Meinberg, ongeveer €70 als je met de trein gaat.

Wat betekent karma yoga tijdens je training?

Karma Yoga is één van de zes paden van yoga waarbij je oefent zonder eigenbelang dienstbaar en dankbaar in het leven te staan. In de yoga studio is er altijd veel te doen. Karma Yoga is een integraal onderdeel van de Yoga docenten opleiding en wij waarderen het als je in de studio kleine taken uitvoert. Ook tijdens de intensief-week in Bad Meinberg hoort 45 minuten Karma Yoga per dag tot het programma.

Wat gebeurt er als ik niet meer bij de training kan zijn?

Wij bie­den, voor zover mogel­ijk, de optie om de oplei­ding in het daarop­vol­gende jaar te kun­nen voort­zet­ten. Als je volledig stopt met de opleiding wees je er dan van bewust dat 25% van de resterende oplei­dings­kos­ten betaald dienen te worden (zie voor­waar­den).

Hoe geavanceerd moet ik in mijn eigen beoefening zijn?

Om te weten wat je te wachten staat in de twee jaar, is een basiskennis van asana’s en Yoga filosofie nodig. Je zou enige open lessen moeten hebben gevolgd bij Yoga Vidya Rotterdam of in een van de andere Yoga Vidya Center’s.