Certificaat / examen

Yoga Namaste

Certificaat / Erkenning

RYT 200RYS 500Yoga Alliance

De vereniging Yoga Vidya is het grootste Europese opleidingsinstituut voor yoga docenten. De Yoga Vidya opleiding houd zich inhoudelijk aan de richtlijnen van de Duitse vereniging van yoga docenten (BDY) en de Europese Yoga Unie (EYU). De 2-jarige opleiding overstijgt in het aantal uren de minimale vereisten. De Federatie van Yoga Vidya Docenten (BYV) neemt de examens af, je krijgt een certificaat als ‘Yoga teacher (BYV)’. Yoga Vidya is als opleidingsinstituut erkend bij de internationale organisatie Yoga Alliance. De 2-jarige yoga docenten opleiding is erkend door de Yoga Alliance met 500 uur. Je hebt dan de titel RYT 500, mits dat je je aanmeld bij de Yoga Alliance.

Examen

Eis voor de toelating tot het examen is de deelname aan de Yoga Vidya Docenten Opleiding. Het examen bestaat uit ten minste vier keer lesgeven, een schriftelijk examen en mocht dit nodig zijn, een mondeling examen.

Vrijstellingenbeleid

Met de 200 uur opleiding van Yoga Vidya  (4 weken intensief) mag je instromen in het 2e jaar van de 2-jarige docenten opleiding. Met de 200 uur opleiding bij de Sivananda organisatie (4 weken intensief) mag je na een goedgekeurde demonstratie-les instromen in het 2e jaar van de 2-jarige docenten opleiding. Overige cursussen of lessen worden niet aangerekend op deze opleiding.