Opbouw van de opleiding

Shirsasana

De wekelijkse bijeenkomst omvat: asana’s, pranayama, diepe ontspanning (savasana), meditatie, mentale technieken, mantra zingen; een lezing, bespreking of discussie en aansluitend een lichte vegetarische maaltijd (soep/ salade).

De continuïteit, wekelijkse ontmoeting en de kleine groep waarborgen een systematische scholing en individuele begeleiding. Elke week worden er nieuwe oefeningen aangeraden en taken voor het dagelijkse leven meegegeven. Op deze manier krijg je de gelegenheid, en word je gestimuleerd om het geleerde in de praktijk toe te passen. Drie keer per jaar vindt er een intensief weekend plaats in het centrum in Rotterdam en één keer per jaar een intensieve week in het Seminarhuis Yoga Vidya in Bad Meinberg, Duitsland. Zonder afleidingen van het dagelijkse leven kun je tijdens deze week de diepte van het Zijn ervaren en je beoefening naar een nieuw niveau brengen.

De spirituele sfeer en rust van deze krachtplek helpen je om diepe ervaringen op te doen tijdens de meditatie. In de zomerpauze, tussen Kerst en Oud & Nieuw en op feestdagen worden er geen lessen aangeboden.