In het kort

Matsyasana 1

De 2-jarige yogadocenten opleiding geeft je de gelegenheid grote persoonlijke veranderingen te verwezenlijken en je volledig potentieel te ontdekken. In deze tijd kun je diepgaande ervaringen meemaken en stap voor stap dichter bij je ware natuur komen. Je ontwikkelt alle aspecten van je persoonlijkheid: lichaam, energieën, gevoelens, gedachten en intuïtie (overeenkomstig met de 5 kosha’s uit de yogafilosofie). De opleiding biedt voldoende ruimte om het theoretisch geleerde ook daadwerkelijk te verinnerlijken en in de praktijk te brengen. Je zult dingen kunnen die je daarvoor niet voor mogelijk hebt gehouden.

Het eerste jaar is een systematische scholing van alle aspecten van je persoonlijkheid en schept een solide basis voor je eigen beoefening en het lesgeven.

Het tweede jaar houdt het verdiepen van je eigen beoefening in en de studie van de klassieke yogageschriften (Bhagavad Gita, Hatha Yoga Pradipika en de Yoga Sutra’s). De menselijke anatomie, fysiologie en bewegingsleer worden ook behandeld. Je leert basisprincipes van het lesgeven in yoga met nadruk op: beginnerscursus, intermediate, gevorderden, gemengde groepen, yoga voor de rug, yoga voor zwangeren, yoga voor kinderen, yoga voor ouderen, mogelijkheden en grenzen van yogatherapie. Tijdens het lesgeven aan elkaar, in kleine groepen met professionele supervisie, verzamel je waardevolle ervaringen in het lesgeven.