De Opleiding

Surya-Namaskar

Yoga te mogen onderwijzen is een vervullende en verantwoordelijke taak. Een yogadocent heeft een solide eigen yogabeoefening en precieze kennis van de lesdidactiek nodig. Niet enkel theoretische of intellectuele kennis is nodig om yoga door te geven, maar juist het toepassen van het geleerde in het dagelijks leven. Door je persoonlijke beoefening wordt veel levensenergie (prana) opgewekt waardoor je de nodige uitstraling krijgt om mensen te kunnen inspireren. Het omzetten van het geleerde in je dagelijks leven maakt dat je met beide benen op de grond staat.

Yoga

Yoga ontwikkelt de hele persoonlijkheid. Dit zul je merken in toenemende gezondheid en levensvreugde, succes in beroep en vervulling in relaties en gezin. Met de regelmatige beoefening groeit het contact met jezelf en je omgeving. Je leert je verborgen talenten kennen en kunt deze geleidelijk uitbreiden. Yoga leidt tot bewustwording, hogere niveaus van (bewust)zijn en de ontwikkeling van het contact met je ware Zelf.

Wij werken met eeuwenoude effectieve technieken uit de holistische yoga, gebaseerd op de leer van Swami Sivananda. Aangevuld met wetenschappelijke kennis uit natuurkunde, geneeskunde en psychologie is het systeem van de klassieke yoga geschikt voor de 21e eeuw.

Wij, van Yoga Vidya Rotterdam, vertegenwoordigen een pragmatische, niet-dogmatische en spirituele yoga. Je zult tijdens de opleiding met uiteenlopende technieken in aanraking komen en zodoende ontdekken wat voor jou het beste werkt. Je behoudt de vrijheid om ook elementen uit andere yoga- of oefensystemen te integreren. Yoga helpt je om het leven in zijn volledigheid en volheid te ervaren.